dinsdag 10 januari 2012

Tarte Tatin met prei en peren volgens Weronika

5 harde peren
2-3 preien in schijfjes gesneden (witte gedeelte)
3 teentjes knoflook, fijngehakt
80 g boter
theelepel (gedroogde) tijm
balsamico azijn,
zout, suiker, vers gemalen peper
500 g diepvries bladerdeeg
grof zout, verse tijm, scherpe blauwe kaas
Handje walnoten, in stukjes gehakt

Schil de peren, snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de kernen. Bak de peren in boter. Breng ze op smaak met zout, suiker en bestrooi met peper en azijn.

Bak prei, knoflook en tijm in een aparte pan, voeg zout en peper naar smaak toe.

Doe de peren helften in een ronde bakvorm. Strak tegen elkaar en met het snijvlak naar boven. De preien er boven op. Vervolgens bedek alles met het deeg en vouw de randen naar binnen. Maak paar gaatjes met een vorg in het deeg.

Bestrooi het deeg met grof zout. Schuif de bakvorm in de oven (180 graden C)voor ongeveer 20 minuten, tot dat het deeg mooi bruin is.

Vervolgens laat het even afkoelen.

Dek de bakvorm met een grotere schotel en zet het op zijn kop. Verwijder de bovenste bakvorm.

Serveer warm, bestrooid met gehakte verse kruiden, verkruimelde blauwe kaas en walnogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten