woensdag 25 januari 2012

Gebraden kalkoenfilet volgens Aneta

Voor 4-6 personen

1 kg kalkoenfilet
580 ml ​​(1 blikje) ananas
2 paprika's
1 zoete ui
1 bosje lente-uitjes
2 teentjes knoflook
1/2 kopje sojasaus
1/2 kopje water
2 eetlepels boter
2 theelepels kerriepoeder
zout en peper

Pel de knoflook en snijd hem in kleine stukjes. Giet de ananasringen af, bewaar het sap en meng het met sojasaus, knoflook en kerrie.
Spoel het vlees, laat goed uitlekken en doe in een grote kom. Schenk het marinade er over heen, laat het ​​een uur staan, maar draai het om paar keer in die tijd. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de uien en snijd ze. Leg de kalkoenfilet in een ovenschal, voeg zoete ui toe. Plaats in de oven gedurende 50 minuten. Na 20 min giet de marinade en 1/2 kopje water over vlees.
Bak ananas goudbruin, daarna in blokjes gesneden rode paprika samen met de bos-uitjes. Serveer met kalkoen en rijst.

Genieten!

***kipfilet is ook prima!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen