maandag 2 januari 2012

Hartige cheesecake

Voor de bodem:
200 g van (zoute) Tucs
50 mg boter

Tucs verkruimelen en vervolgens met gesmolten boter mengen. Als dat klaar is druk je het op de bodem van je cake vorm en voor +/- 30 min in de koelkast.

Voor de vulling
3 eieren
200ml crème fresh
200g zachte geitenkaas zonder schil (chevre)
200g philadelphia kaas (kan met kruiden zijn!)
gedroogde tomaten

Je meng eerst eieren, crème fresh en de kazen en als dat mooi bij elkaar een massa vormt voeg je klein gesneden gedroogde tomaten er door heen, vervolgens giet je het over de bodem. Je legt een aluminiumfolie boven je vorm en laat je het 40 min op 170 graden bakken. Als het klaar is laat je het afkoelen en snijd je het in 3x3cm kleine vierkantjes en je leg of een stukje parma ham of stukje gerookte zalm boven op. Ideaal bij de borrel!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen