donderdag 26 januari 2012

Pizzabodem

Dank je wel Monique!

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

400 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
zout en peper
1 tl suiker
olijfolie

Meng de bloem met de gist, 1 tl zout en de suiker.
Meng 2 el olijfolie erdoorheen tot het de structuur van broodkruim heeft.
Vroeg 200ml lauw water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ca. 1 uur rijzen.
Kneed het deeg kort door en vorm er 2 bollen van. Rol de bollen deeg uit op 2 met bakpapier beklede bakplaten en laat het deeg nog 20 minuten rijzen.
Verwarm de over voor (elektrisch: 250 graden / hete lucht: 225 graden / gas: stand 5).
Beleg de pizza’s en bak ze ca. 15 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen