maandag 2 januari 2012

Quiche met krab en garnalen

Dit recept heeft Anath op de blog van Maaike van Kessel gevonden.
 Quiche bodem volgens mijn recept.

Vulling:
1 klontje boter
3 bosuitjes, in dunne ringen
1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesneden
250 g middelgrote, rauwe garnalen
170 g krabvlees uit blik
200 ml slagroom
3 grote eierdooiers
3 el verse, fijngehakte koriander
rasp van 1 limoen

Verwarm de oven voor op 180°C.
Fruit de bosui en peper 2-3 minuten op matig vuur in een klontje boter. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur. Schep de krab erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.
Meng de slagroom met de eierdooiers, koriander en limoenrasp. Schep het garnalen-krabmengsel in de taartbodem en schenk het roommengsel erover. Bij een grote vorm heeft de vulling ongeveer 30-40 minuten nodig om te stollen. Laat voor het serveren 10 minuten rusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen